Гриша Ганчев прости на Манолев, хвърлят го от първата минута срещу Лудогорец

0

ЦСКА опрости наказанието на един от лидерите си – Станислав Манолев, и ще го хвърли в днешната битка с „Лудогорец“ за Купата на България, пише „България днес“. Националът бе оставен резерва при разгрома с 6:0 над „Берое“ по решение на ръководството и собственика Гриша Ганчев. Опитният футболист често влиза в спорове с треньорския щаб, понякога думите му са по-остри от необходимото и вече на няколко пъти търпи санкции от ръководството. Той изригна срещу треньора Стамен Белчев след равенството в дербито с „Левски“, след което бе глобен от шефовете на „червените“.

„Питайте треньора защо дадохме инициативата – каза тогава националът. – Аз откъде да знам защо? Такива бяха указанията и се опитахме да ги спазим. Питайте него защо бях сменен. Не съм контузен. На всеки му се играе в този мач.“.

Преди мача с „Берое“ Манолев е направил нов гаф, който засега остава в тайна. Той се появи като резерва през второто полувреме и дори реализира един от головете. След мача треньорът Стамен Белчев бе запитан защо Манолев е резерва, а неговият отговор беше лаконичен: Това не е мое решение…“.

Поредното наказание на национала вече е изтърпяно и той отново ще бъде върнат в титулярния състав. Има голяма вероятност той дори да изведе „червените“ с капитанската лента, като другият кандидат е неговият добър приятел Николай Бодуров.

„Феновете ще се върнат на трибуните и се надявам да ги зарадваме с победа – каза Манолев за дербито с „Лудогорец“. – Ние сме единственият отбор в България, който може да се противопостави игрово на „Лудогорец“. Превъзхождаме ги почти във всеки мач, в който играем с тях. Ще е студено, но се надявам да стоплим феновете с хубав резултат.“.

Титулярният капитан Божидар Чорбаджийски отново ще остане резерва за сметка на Александър Барт. Както „България Днес“ писа, още след идването на французина планът на ръководството е той постепенно да измести Чорбаджийски. Капитанът на „червените“ е гласен за продажба още през януари, като към него интерес има от турски и руски клубове.

В състава на „червените“ не се очакват големи изненади. На вратата ще започне Витаутас Черниаускас, който
трайно измести Георги Китанов. В центъра на защитата ще действа двойката Николай Бодуров – Барт. Дилемата пред Стамен Белчев ще е дали да постави Станислав Манолев като краен бранител или като атакуващ халф. В единия случай той ще замени Александър Дюлгеров, а в другия – бразилеца Рафаел Енрике. На левия бек сигурен за мястото си е Антон Недялков, а като дефанзивни халфове ще се изявяват Кристиян Малинов и Раул Лое, който напоследък измести от титулярния състав португалеца Рубен Пинто. В предни позиции Стамен Белчев ще разчита на намиращия се в страхотна форма Кирил
Десподов, португалеца Тиаго Родригес и голмайстора на отбора Фернандо Каранга.

На днешния мач на „Армията“ се очакват над 10 000 фенове, които готвят повече от горещо посрещане за гостите от Разград. Сектор „Г“ подготвя специална хореография срещу омразния за тях „Лудогорец“. „Червените“ фенове са в пълна мобилизация за дербито и вчера се надъхаха с цитат от великия мениджър на „Ливърпул“ Бил Шенкли. „Някои хора вярват, че футболът е въпрос на живот и смърт. Много съм разочарован от такова твърдение. Мога да ви уверя – той е нещо много по-важно. Киро, ще отворим и ДЕВЕТТЕ кръга на АДА и ще ги стоварим върху интернационалния ти легион от наемници!“, пишат „армейците“.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]