В Холандия избраха асистенция на футболист на Левски за №1

0

Асистенция на Жерсон Кабрал бе отличена за №1 в елитния холандски Спарта Ротердам през 2017 година. Той носеше екипа на този отбор през пролетта, пише „Тема спорт“. Тогава той участва в 13 шампионатни двубоя, в които не успя да отбележи гол. В класацията попадна подаване на Жерсон срещу градския съперник Фейенорд. „Най-красивото попадение и подаване за него без съмнение са тези при победата с 1:0 над Фейенорд на 5 март. Успехът срещу противника, който по-късно стана шампион, дойде след супербърз гол. Той бе дело на Матиас Погба. Французинът реализира с глава в 49-ата секунда след отличен пробив и центриране на Жерсон Кабрал“, се казва в материал на официалния сайт на Спарта.

26-годишният флангови нападател пристигна на „Герена“ като свободен агент, след като сезонът вече бе започнал. Адаптацията му към сините обаче не бе лесна и той не може да бъде считан за твърд титуляр. Холандецът, който е национал на Кабо Верде, изигра 11 мача за Левски в Първа лига, като не успя да се разпише. Само в 4 от тези срещи той бе титуляр. Кабрал взе участие и в трите мача на тима за Купата на България -започна от първата минута при 1:0 над Монтана и 2:0 над Дунав. Срещу русенци той реализира и първия си гол за сините.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]