В Локо (Пд) още чакат заплати за февруари

0

Футболистите на Локомо­тив Пловдив имат да взи­мат по няколко заплати. Играчите и треньорите са получили само по едно месеч­но възнаграждение за 2017 го­дина. Клубът им виси с пари­те за февруари и март. Ос­вен това босът Христо Крушарски дължи на играчите, които не са от Пловдив, и по няколко наема.

Забавяне на заплатите в клуба има от началото на го­дината. В един момент се съ­здаде голямо напрежение на „Лаута“, заговори се и за бой­кот от страна на играчите. След няколко поредни загуби треньорът Едуард Ераносян напусна, същото стори и гла­сеният за негов временен за­местник Христо Колев-Бащата, а на път да си тръгне бе и капитанът Мартин Камбуров. Централният напада­тел обаче размисли и се вър­на след настояване на почет­ния президент Христо Бо­нев.

В същото време врата­рят на Локомотив Пловдив Ясин ел Харуби може да пре­мине във френски клуб. Към него интерес проявяват елитните Монпелие и Рен. Информацията съобщи „Франс футбол“. Клубът оба­че няма да вземе пари от евентуален трансфер. При­чината е, че договорът на национала на Мароко (Ел Ха­руби бе част от състава в турнира за Купата на Афри­ка) изтича с края на първен­ството. Той на няколко пъти отказа да го поднови и ще си тръгне от „Лаута“ като сво­боден агент. 27-годишният Ел Харуби пристигна в Локомотив Пловдив преди нача­лото на сезон 2015/16, като преди това той игра за Ве­рея във Втора лига. Марока­нецът имаше предварителен контракт с ЦСКА, но той не влезе в сила, защото армей­ците не получиха професи­онален лиценз. През настоя­щата кампания Ясин изигра 20 мача в Първа лига. В по­следните мачове той не вли­за в игра, защото отказа да удължи споразумението си с клуба.

Преди кръга Рен се намира­ше на 10 място във Франция. Интересното е, че в този тим е бившият Вратар на ЦСКА и Славия Райе М’Боли. Алжирецът обаче няма шампионатен мач през кампания­та. Монпелие пък е 15-и.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК