Във Втора лига продължава да бъде безкрайно интересно, ето какво ни очаква в 28-ия кръг

0

Три кръга преди края първенството във Втора професионална лига продължава да бъде все така интригуващо и завързано. Лидерът в класирането Етър (Велико Търново) има тежко гостуване на петия Созопол, който все още има реални шансове да се пребори за третата позиция, даваща право на участие на баражите за елита. Вторият в подреждането Септември (София) има лесно гостуване на предпоследния Банско и при успех в курортното градче и загуба на “болярите” край морето може да намали до две точки преднината им на върха.

И ако играчите на Христо Арангелов могат да бъдат спокойни, че най-малкото ще участват на баражите за влизане в елита, то не такава е ситуацията с третия Витоша (Бистрица). Отборът на Костадин Ангелов е в тежка серия от три поредни загуби, като след последната – с 0:1 от Етър във Велико Търново, бистричани се оказаха с осакатен състав. Голмайсторът Стефан Христов счупи крак и е аут до края на шампионата, централният защитник Николай Христозов е наказан за един мач, а капитанът Четин Садула и треньорът Коце Ангелов – за три. Това означава, че без четири от най-важните си фигури Витоша ще приеме у дома 9-ия Ботев (Враца).

Не по-малко вълнуващо се очертава да бъде морското дерби между Несебър и Поморие. Гостите са непосредствено зад тима от Бистрица, като изостават само на две от него. Футболистите на Малин Орачев със сигурност ще се опитат да се възползват от нестабилността в редиците на Витоша, която може да им отвори път към баражите за промоция в Първа професионална лига.

Втора професионална лига, сезон 2016/2017, 28-и кръг:

13 май, събота, 18:00 часа:

Лудогорец 2 – Оборище (Панагюрище)
Левски (Карлово) – Спартак (Плевен)
Банско – Септември (София)
Несебър – Поморие
Царско село – Локомотив (София)

14 май, неделя, 18:00 часа:

Созопол – Етър
Витоша (Бистрица) – Ботев (Враца)
ЦСКА 2 – Ботев (Гълъбово)

Спортал