Всички стадиони за Евро 2020 след отпадането на Брюксел

0
-
-

Откриващият мач на Европейското първенство през 2020 година ще се проведе на „Олимпико“ в столицата на Италия. Това стана ясно вчера, след заседание на Изпълнителния комитет на УЕФА в Нион, Швейцария, на което присъства и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Юбилейният 60-и турнир ще се проведе на различни стадиони в няколко страни в цяла Европа.

Поради проблеми с построяването на стадион „Еurostadium“ в Брюксел, планираните мачове за този стадион ще се проведат на стадион „Уембли“ в Лондон. Така стадионът в столицата на Англия получава допълнителни мачове към вече планираните.

Останалите арени за срещите от Евро 2020 са „Алианц Арена“ в Мюнхен, Олимпийският стадион в Баку, „Крестовски“ в Санкт Петербург, „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам, „Паркен“ в Копенхаген, „Хемпдън Парк“ в Глазгоу, „Ференц Пушкаш“ в Будапеща, „Сан Мамес“ в Билбао, „Авива“ в Дъблин и „Арена Национална“ в Букурещ.

Снимка: euro2020.brussels

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]