Виландер отписа Гришо: Не е готов за титла от Големия шлем

0
-
-

„Не смятам, че Димитров е готов да спечели титла от Големия шлем“, обяви анализаторът на Eurosport Матс Виландер в навечерието на Откритото първенство на Австралия. Той определи Роджър Федерер като фаворит за титлата, а също така изрази мнение, че Григор Димитров ще бъде сред най-добрите, но по-скоро няма шансове за трофея.

„С начина си на игра Григор има шанс да достигне до върха, но като цяло му липсва по-голяма последователност. Той все още допуска чести спадове, а най-големият му недостатък е неумението да печели срещу най-добрите играчи като Федерер или Надал. Нужно е да им се противопоставиш, да покажеш че нямаш какво да губиш и само може да спечелиш от срещите с тях“, смята Виландер.

„Случилото се в Лондон може да му послужи за допълнителна мотивация и да му бъде от помощ да надиграва играчи от неговото ниво като Гофен или Зверев. Да, смятам че той ще бъде сред тримата най-добри играчи през 2018 година“, анализира Виландер пред Puntodebreak.

Той говори и за двама други големи таланти – Александър Зверев и Ник Кирьос. Според него те са бъдещи шампион в Шлема.

„Когато показва най-високо ниво австралиецът блести повече от Зверев, но въпросът е дали физически е готов за мачовете в три от пет сета. Логиката показва, че до три-четири години Саша ще се превърне в шампион от Големия шлем с оглед физическата и психологическата си сила“, завършва носителят на 7 титли от Големия Шлем.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]