Вижте най-великата голова комбинация в историята на България! Топката 7 секунди не пада на земята! (ВИДЕО)

0
-
-

Вероятно сте си задавали въпроса кое е най-атрактивното голово изпълнение, довело до гол за българския национален отбор. БЛИЦ СПОРТ ви дава отговор. Най-зрелищното попадение, паднало след уникална комбинация, е дело на Наско Сираков. Това се случва на 9 април 1986 година, когато България побеждава Дания с 3:0 в приятелски мач, състоял се на Националния стадион „Васил Левски”. Двубоят е генерална репетиция на нашите преди световното първенство в Мексико същото лято.

Сираков вкарва първите два гола, а Бойчо Величков – третия. Второто попадение на Наско е фамозно, а комбинацията е като за учебник.

Забележете – в продължение на 7 секунди топката не пада на земята, докато се подава между нашите, и накрая се озовава в датската мрежа.

Първо Пламен Гетов подава от легнало положение на Атанас Пашев, той от въздуха по гениален начин намира Стойчо Младенов, който спира кълбото с гърди и брилянтно с левачката го насочва към Сираков. Наско с мощно воле извън наказателното поле препарира вратаря Оле Кист! Красота и изящество, което трябва да припомним на по-младите читатели и запалянковци.

А Дания тогава никак не е случаен отбор. Напротив! „Червеният динамит” е воден от изящни футболни майстори – Пребен Ларсен-Елкер, Джон Сивебек, Сьорен Лерби и Алан Симонсен.

Уточняваме, че в случая говорим за голова комбинация. И това е от периода, в който футболните мачове са се излъчвали по телевизията. Защото е твърде възможно някой национал да е отбелязвал подобно попадение, което няма как да е било уловено от камерите.

Иначе, ако говорим за най-красивия гол за България (без да включваме комбинация), директно посочваме бомбастичния шут на от воле на Трифон Иванов при победата ни с 3:0 като гости на Уелс (14 декември 1994). Такъв не са вкарвали нито Меси, нито Роналдо, никой не е вкарвал! Но комбинацията при изстрела на Сираков срещу Дания е феноменална и №1 в историята ни!
9 април 1986 година, контрола
БЪЛГАРИЯ – ДАНИЯ 3:0
1:0 Сираков (64), 2:0 Сираков (77), 3:0 Бойчо Величков (87)
БЪЛГАРИЯ: Борислав Михайлов, Петър Петров, Николай Арабов, Сашо Марков, Георги Димитров, Аян Садъков, Наско Сираков (79 – Бойчо Величков), Пламен Марков (46 – Атанас Пашев), Живко Господинов (57 – Георги Йорданов), Божидар Искренов (67 – Стойчо Младенов), Пламен Гетов.

Фантастичната атака започва в 50-ата секунда на видеото!

БЛИЦ СПОРТ