Вижте кой предаде бургаския футбол

0

Преди броени дни стана ясно, че Съветът на директорите на ПСФК Черноморец е взело решение клубът да бъде обявен в несъстоятелност. Това разбира се трябва да бъде облечено в необходимата юридическа форма, като

[sociallocker id=5830]

съдът ще се произнесе по казуса. Факт е обаче, че по този начин се тръгва по пътя на ликвидацията, а вратите пред кредиторите са отворени и те могат да вземат активи от дружеството. А, активите всъщност са съвсем ясни. Това е актив и се нарича стадион Черноморец.

В последните месеци бургаски общински съветници направиха всичко възможно да се намери път за спасението на стадиона. Този път обаче не минаваше пред процедура по несъстоятелност, която връзва ръцете за всякаква действия в тази посока.

На въпросният Съвет на директорите логично представителите на „Петрол- Холдинг“ Митко Събев и Георги Мицов са гласува за несъстоятелността. Известно е, че холдингът е акционер с 50 процента дял в дружеството. Другите 50 процента са на община Бургас, която участва с апортна вноска стадион Черноморец.

Логично беше представителите на общината в Съвета на директорите да гласуват против процедурата по несъстоятелност. Подобно решение се взема в квалифицирано мнозинство. При четирима члена на съвета, това означава три гласа „за“. В крайна сметка при дискусиите тежката дума е имал Иван Цанев, който преди години беше избран като член по предложение на БСП в местния парламент. Непонятно защо обаче той се и присъединил към мнението на представителите на „Петрол-Холдинг“, който между другото също е в процедура по несъстоятеност. По този начин Цанев предава интересите на общината, на хората в Бургас и на бургаския футбол. Защото стадион Черноморец е една от емблемите на бургаския футбол и на града като цяло. Давайки този актива на тепсия на кредиторите, Цанев предава целия местен футбол.

Факт е, че най-големият кредитор в клуба е Мико Събев и свързаните с него фирми. Иван Цанев гласува именно за частните корпоративни интереси, лишавайки общината от всякакви възможности за спасение на стадиона.

Кой е Иван Цанев и с кои кръгове се свързва неговото име, очаквайте материали в KotaSport.com по темата в следващите дни!

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]