Ветераните от САЩ`94 на България и Швеция изиграха приятелски мач

0

22 години след двубоя за третото място на Световното първенство в САЩ `94 ветераните на България и Швеция изиграха приятелска среща в Йоребро. В състава на България взеха участие много от героите от незaбравимото американско лято, сред които Пламен Николов, Емил Костадинов, Златко Янков, Йордан Лечков, Ивайло Йорданов, Цанко Цветанов и други.  Селекционер на отбора бе Димитър Пенев. Срещата завърши 4:1 в полза на домакините.

Преди началото на двубоя пък двата тима почетоха паметта на незабравимия ни защитник Трифон Иванов, който почина в началото на годината от инфаркт и на Клас Ингeсон, който си отиде от този свят преди две години.

Шведите поведоха с 2:0 преди Бончо Генчев да се разпише за България. След това обаче, домакинитe вкараха още две попадения, за да оформят успеха си с 4:1.

Стартовият състав на България: Пламен Николов, Илиан Киряков, Радостин Кишишев, Цанко Цветанов, Златко Янков, Георги Георгиев, Ивайло Йорданов, Ивайло Андонов, Йордан Лечков, Емил Костадинов, Петър Михтарски

Източник и снимка: bfunion.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК