Веско Великов: Тръгнах си заради хората от ръководството! Явно не съм удобен на някои хора

0

Бившият вече старши треньор на Дунав Веселин Великов се завръща днес в Русе. Той обаче няма да гледа домакинството със Септември София. Великов ще присъства на церемония, организирана от кмета на града Пламен Стоилов, който ще му връчи специален плакет за цялостен принос към футбола в града и неговото развитие. Това е поредното доказателство за отличната работа на младия наставник начело на драконите. Великов води тима от юни 2014-а до средата на този месец, когато бе освободен от ръководството. Ето какво сподели той в интервю за „Тема Спорт“.

Г-н Великов, приключи ли всичко официално между вас и Дунав Русе?
– Да. Всичко е уредено – неустойка, заплати, които имах да получавам. Сега поемам по нов път.

Гледахте ли Дунав в последните му мачове?
– С Ботев момчетата играха добре. Все пак за мен Ботев е четвъртият по сила отбор у нас в момента. Така че се представиха на ниво. Класираха се и за четвъртфиналите на купата.

Каква е вашата равносметка за постигнатото начело на Дунав?
– Няма как да не съм доволен, след като взех отбора във В група, вкарах го в Б, после в А и в първата си година в елита завършихме четвърти. Едва ли има друг такъв треньор. Може и нескромно да прозвучи, но бих си поставил отличен 5.50.

Как си обяснявате раздялата и защо се стигна дотук?
– Явно не съм удобен на някои хора в Русе. На нашите управници, но не зная защо. Ще видим сега без мен как ще се разбият нещата. Аз лоши чувства към отбора, феновете и към града нямам. Тръгнах си заради хората от ръководството.

Може ли да кажем, че идването на Ивайло Петков и назначаването му за спортен директор повлияха?
– Аз няма какво да кажа против него. Футболните хора в България знаят за какво става въпрос. Но наистина е факт, че нещата се случиха след неговото идване. Аз лоши чувства към никого нямам. Както и на никого лошо не съм направил. Така че не се притеснявам. Те, ако са направили -да се притесняват.

Ако се разминете по улицата ще ги поздравите ли?
– Когато те постигнат резултатите, които сме постигнал аз и отборът, тогава може да говорят. Не зная вече дали ще ги поздравя.

Каква е ролята на президента Симеонов в цялата работа и смятате ли, че е влиял на някои играчи? Имате ли такива съмнения?
– Може би е имало нещо такова, но без доказателства не мога да кажа нищо повече. Аз съм вярвал на момчетата. Спя спокойно. Всеки ден ставам и мога да се погледна в огледалото. Аз на никого в отбора – на футболистите, на треньорите, лошо не съм направил. Не съм говорил и лошо за тях. Тези резултати, които постигнахме с момчетата, никой не може да ни ги отнеме. Много хора искат да изтрият историята, но няма как.

След Станимир Стоилов начело на Левски и сега в Астана сте може би вторият роден треньор задържал се толкова дълго време начело на даден отбор…
– Да, и се гордея с това. Неоспоримо е. Много хора искат да пренебрегнат тези неща, но няма как. Това е положението.

Скъпо ли е излизал Веселин Великов на Дунав Русе и как убеждавахте играчи да идват в тима при толкова ниски възнаграждения, които им се предлагат?
– През миналия сезон бяхме с най-малкия бюджет в Първа лига. Локо ГО, Монтана и Нефтохимик имаха почти двойно-тройно по-големи бюджети от нас, но изпаднаха. Великов в никакъв случай не е излизал скъпо на Дунав. Миналата година нямаше футболист, който да взима повече от 2000 лева на месец. През тази е там някъде. Исках да вземем малко по-силни, по-качествени футболисти, но като им кажеш за какво става въпрос, и те се смееха. Говорих с нашия президент и той ми каза, че над тези пари не може да се привлекат футболисти.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]