Великият Марадона: Уцелихме десетката с Косоко

0
-
-

„Подписваме с нов нападател, който идва от силен отбор от България. Играл е в европейските турнири и има страхотен опит. Мисля, че уцелихме десетката с неговото привличане в нашия тим“. Това са думи на легендарния аржентинец Диего Марадона пред местни медии в Дубай по повод трансфера на Омар Косоко в „Ал Фуджайра“ от пловдивския „Ботев“, пише „24 часа“.

От май един от най-великите футболисти за всички времена е старши треньор на клуба от ОАЕ.

Косоко изигра пълни прощални 90 минути с екипа на „Ботев“ при загубата с 0:2 от „Маритимо“ в реванша от третия квалификационен кръг от Лига Европа късно вечерта в четвъртък в Португалия. 29-годишният французин с бенинско потекло първо ще премине обстойни медицински прегледи в събота, след което ще подпише официално договор за 2 сезона с „Ал Фуджайра“ срещу месечна заплата от 40 000 щатски долара.

Феновете на „Ботев“ благодариха със специално писмо на Косоко за раздаването и незабравимите мачове с жълто-черния екип. „Винаги ще те помним“, пишат бултрасите.

С гол на Родриго Пиньо от доста пресилена дузпа в края на първото полувреме и попадение на Рикардо Валенте в началото на второто „Маритимо“ спря приказката на пловдивчани в евротурнирите.

„Не ни достигна малко. Дребни грешки решиха мача. Чакаме ръководството да ни осигури бюджет за нови играчи. Ситуацията в„Ботев“ е такава, че нямаше как да селектираме играчи. Да участваш на няколко фронта, ти трябват равностойни футболисти на всички постове. Не сме и мечтали да стигнем толкова напред. Направихме всичко възможно, но сега ни предстоят сериозни битки във вътрешното първенство“, заяви старши треньорът на „Ботев“ Николай Киров. Делегацията на „канарчетата“ се прибра от остров Мадейра в петък.

Следващото предизвикателство пред „жълто-черните“ е мачът за суперкупата на България срещу „Лудогорец“ на стадион „Лазур“ в Бургас в сряда. За тогава се очаква на линия да бъде Тодор Неделев, който не рита срещу „Маритимо“ заради контузия.

Двубоят за суперкупата е повторение на финала в турнира за купата на България през миналата кампания. В него пловдивчани спечелиха с 2:1 срещу „Лудогорец“.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК