Бургаско училище ще се бори за място на световното в Катар

0

Битка за участие в световните ученически игри по хандбал в Катар през 2018-а започна днес в спортна зала „Орловец“. Габрово е домакин на финалния турнир от Ученически игри 2017 по хандбал при девойките 8-10 клас, в който ще спорят шест отбора от страната, преминали през ситото на общинските, областните и зоналните първенства.

Това са съставите на СУ „Емилиян Станев“ (Велико Търново), СУ „Васил Левски“ (Нови Пазар), СУ „Димчо Дебелянов“ (Бургас), Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм (Панагюрище), Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ (София) и домакините от Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ (Габрово), водени от преподавателката Антоанета Андреева.

В първата фаза шестте отбора ще бъдат разделени в две предварителни групи. Заелите първите две места в групите ще се класират за полуфиналите. Турнирът започна днес и в първия ден ще се изиграят четири срещи. Официалното откриване е насрочено за 15,30 часа. В събота битките продължават с нови четири мача, но първенството ще се премести в хандбалната зала в СК „Христо Ботев“. В неделя (4 юни) от 9,00 до 12,30 часа в зала „Орловец“ са трите финални срещи за 5-6, 3-4 и 1-2 място. Победителят ще получи правото да представи страната ни в световните ученически игри, които са от 28 февруари до 3 март 2018 година в Доха, Катар.

Главен съдия на турнира ще бъде Иван Башев. За рефери на срещите са назначени Михаил Башев, Нено Башев и Кристияна Блажева.