Бургаски ученици смениха виртуалните игри с реални (СНИМКИ)

0

Повече от 240 бургаски ученици замениха виртуалното общуване и игрите в интернет с реални преживявания и забавления със своите връстници. Петокласниците и шестокласниците от училищата „Константин Преславски“, „Димчо Дебелянов“ и „Антон Страшимиров“ в к-с „Славейков“ забравиха за няколко часа своите телефони, таблети и глобалната мрежа и се включиха в редица състезателни игри в спортна зала „Младост“.

Инициативата е част от кампанията за безопасно ползване на интернет сред децата в Бургас „Кой стои срещу мен в мрежата“.

Чрез поредица от отборни игри и демонстрации, учениците успяха да забравят за социалните мрежи и селфитата и да усвоят нагледно силата на екипната работа и удоволствието от реалното взаимодействие с връстниците си. Заниманията води Георги Деведжиев – основател на една от най-успешните платформи за интерактивни дейности с деца – Adventure team, който успя да покаже на бургаските ученици, че игри и забавления има и извън интернет пространството.

Ден по-рано децата научиха за заплахите, които крие интернет, какви са рисковете при общуването в социалните мрежи и чат приложенията, както и за измамите и изнудването с лични данни при използване на сайтове за пазаруване и за запознанства.

Кампанията „Кой стои срещу мен в мрежата“ се осъществява съвместно от Община Бургас, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, медийна група RN, ОД на МВР-Бургас.

Всеки, който иска да се запознае по-подробно с инициативата може да посети нейната Фейсбук страница на: www.facebook.com/pazi.me.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК