Бургазлия води за KING’S CUP 2016 в Тайланд

0

Бургаският състезател Кристиян Киров води във временното класиране на KING’S CUP 2016 в Тайланд.

Българинът претърпя изключително драматични два старта със сериозни технически проблеми по джета, но успя да финишира втори в Мото 1 и беше най-бърз в Мото 2.

В Мото 1, Киров излезе пети, но след няколко добри изпреварвания успя да грабне второто място. В Мото 2, българинът нямаше никаква конкуренция и стана първи, след като стартира прекрасно и през цялото състезание покачваше преднината си. Утре, 3-ти декември 2016 г., предстоят още два старта, след които ще стане ясно дали за първи път в историята на джетски спорта България ще има световна титла.

„Изключително щастливи сме, целият отбор още е в адреналинова еуфория и чакаме с нетърпение утрешните стартове. Мечтаем за злато, а вече имаме повече от реални шансове. Ще дам всичко от себе си България да има световен шампион, надявам се да е достатъчно, а и машината да издържи, защото имахме сериозни технически проблеми и то с двигателя. Цяла нощ ще работим с механиците, дано утре късметът да е на наша страна“, сподели веднага след финиша Кристиян.

За Кристиян Киров: Роден на 14.06.1983 г. в гр. Бургас. Състезава се от 2013 г., само седнал джет (Runabout) Yamaha. Първият български състезател по джетски представящ България на международни състезания.

Трикратен републикански шампион на България за 2014 г., 2015 г. и 2016 г., в клас Pro Open; Балкански шампион за 2016 г., в клас Pro Open; Вицеевропейски шампион за 2016 г., в клас Runabout Novice Stock; Сребърен медалист на Световните финали в САЩ 2016 г., в клас Runabout Novice Limited

За KING’S CUP: Състезанието в Тайланд се провежда от 1996 г. и първоначално започва като първенство между състезателите на Тайланд, Сингапур и Малайзия, но през 2008 г. е припознато от IJSBA и добива авторитетното WORLD CUP или СВЕТОВНАТА КУПА, като ежегодно е домакин на състезатели от повече от 45 страни по света, сред които и България.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК