Букарев спестил 1 милион на Левски

0
-
-

„Левски“ ще спести над 1 млн. лв. от заплати в следващите близо две години. Това стана възможно, след като клубът разтрогна договорите с нежеланите Симон Сандберг, Франсис Нар и Бабатунде Адениджи, пише „България днес“. Тримата, които бяха сред най-скъпоплатените на „Герена“, не попадат в плановете на треньора Делио Роси.

„Сините“ опитаха да се разделят с тях още през летния трансферен прозорец. Тогава играчите отказаха да скъсат дългосрочните си договори с клуба и бяха пратени да тренират самостоятелно. Едва след назначаването на Асен Букарев и нови преговори с тях те се съгласиха да разтрогнат с клуба по взаимно съгласие.

Това ще доведе до спестяването на 1 116 000 лв. от заплати, които трябваше да получават до края на контрактите си. И то, след като футболистите вземат и традиционно договорените пари като неустойка. На „Герена“ те обикновено възлизат на три заплати.

Най-високо възнаграждение получаваше Симон Сандберг. Шведът се подписваше под близо 28 000 лв. на месец. До края на договора му остават още 17 месеца. Това означава, че той щеше да вземе 476 000 лв. Сега „Левски“ ще му плати като неустойка три заплати, или 84 000 лв., но ще спести останалите 392 000 лв. Друг е въпросът, че Сандберг струва много повече на „сините“ за неуспешния си престой в отбора. Той има едва 375 изиграни минути. Всяка от тях излиза на клуба по над 100 000 лв., имайки предвид и трансферната сума, платена за него – 340 000 лв.

Ганаецът Франсис Нар имаше договор до 31 декември 2019 година. За това време той трябваше да заработи 575 000 лева на „Гере-на“, тъй като заплатата му бе около 25 000 лв. Сега ще му бъдат платени 75 бона, а останалият половин милион ще може да бъде насочен за възнаграждения на нови попълнения през зимата.

С най-ниска заплата от тримата бе Бабатун де Адениджи. Нигериецът прибираше по 16 000 лв. на месец. Договорът му бе до лятото на 2019 година. Нападателят трябваше да получи 272 000 лв. за това време. Сега ще вземе 48 000 лв.

Заради спестените пари от разтрогването с тримата новият силен човек в „Левски“ Асен Букарев получи първите си похвали. Именно мениджърът успя да убеди футболистите да разтрогнат договорите си с клуба. В същото време двамата нападатели на „Левски“ Жуниор Мапуку и Ссрджиу Буш най-накрая прекъснаха головата си суша. Те се разписаха във вратата на „Дунав“ при победата с 4:0 в мач от 18-ия кръг на Първа лига. И за двамата това са първи голове от 26 август, когато вкараха на „Славия“ (4:0). Или иначе казано, те не бяха познавали радостта след гола точно 95 дни.

Изпълнителният директор на „Левски“ Красимир Иванов отново блесна с оригинален коментар в социалните мрежи. Той похвали футболистите за изразителния успех над „Дунав“, като каза, че не е имал нужда от лекарска помощ.

„Д-р Яблонски и тази вечер бе на смяна, но дефибрилаторът не се наложи да влиза в употреба. Панайотов, Мапуку и Буш нямат нужда да специализират медицина“, написа Красимир Иванов в инстаграм.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]