Белия сложи прът в машината на Делио Роси (ВИДЕО)

0

Ботев победи Левски с 2 на 1 и по този начин пловдивският тим сложи край на серията без загуба на сините.

Мачът започна с леко превъзходство на домакините, което обаче не доведе до нищо съществено. Левски успя да открие първи резултата. Давид Яблонски бе точен в 26-ата минута, когато засече отлично подаване на Габриел Обертан. Тодор Неделев изравни в 64-ата минута след невероятна грешка на Александър Любенов. Националът стреля от над 25 метра, а стражът позволи топката да мине между краката му и да спре в мрежата за 1:1.

Буквално в следващата атака Обертан удари лявата греда.

Преди това Жуниор Мапуку опита да отбележи в 22-ата минута от малък ъгъл, но Чворович спаси. Сръбският вратар спаси удар на Милош Цветкович в 41-ата минута, а в 43-ата минута Мапуку с глава от пет метра прати топката в аут.

Наставникът на гостите Делио Роси направи само една промяна от равенството с Лудогорец (0:0), като на мястото на наказания Божидар Митрев играе Александър Любенов.

Интересното е, че Николай Киров също смени само един от титуляри от равенството с Етър (1:1), като и за „канарчетата“ промяната е на вратата, където Иван Чворович се завърна от първата минута за сметка на Даниел Кайзер.

През втората част след изравняването играта падна като качество. Естествено сините бяха по-напористи в опитите си да изравнят, но все нещо не достигаше. В действията и на двата отбора имаше повече брак от обикновеното. Тогава дойде 77-та минута, в която Балтанов наказа защитата на гостите и изведе Ботев напред. Попадението даде криле на канарчетата, като доведе до напрежение в редиците на Левски. В последните минути момчетата на Делио Роси дадоха всичко, за да стигнат поне до изравняване, но това не се случи. По този начин тимът регистрира първа загуба под ръководството на италианския спец.

БОТЕВ (ПД): Иван Чворович, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Пламен Димов, Йордан Минев, Серкан Юсеин, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Дуде Ндонгала, Фернандо Виана

ЛЕВСКИ: Александър Любенов, Милош Цветкович, Димитър Пиргов, Давид Яблонски, Иван Горанов, Жорди Гомес, Васил Панайотов, Роман Прохазка, Габриел Обертан, Антонио Вутов, Жуниор Мапуку

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК