Арестуваха Веселин Шулев, позор за легендата на Нефтохимик

0
-
-

Легендарният вратар на Нефтохимик, който обра отец Иван, вадейки пари от касата за дарения с пинсети, е арестуван. Новината потвърдиха пред „Телеграф“ от МВР. 45-годишният Веселин Шулев бил сгащен в столичното 4-то РПУ в сряда вечерта, а вчера беше предаден на елинпелинската полиция, която го беше обявила за издирване в цяла България.

Вратарят от Нефтохимик беше изловен в началото на ноември от камери в храм „Света Троица“ на отец Иван как вади банкноти от кутията с пинсети. По този начин той успял да щипне близо 1000 лева, след което се покрил.

„Не си спомням да съм крал, аз съм неуравновесен“, казал той. Опитал да омилостиви разследващите с факта, че жена му се развела с него и едва ли не го оставила на улицата, защото му взела всичко. Затова се принудил да отиде в храма на отец Иван да краде. „Взех само 40 лева“, твърдял Шулев.

Свещеникът обаче е на абсолютно противоположното мнение. „Крадецът влиза само при нас, обикаля и по други църкви, но там не са го видели, сигурно защото нямат камери. Ние от август не сме отваряли касата, защото там събирахме парите за тока. Той е 1200-1300 лв., сега как ще ги съберем отново не знам“, сподели след кражбата отец Иван.

Веселин Шулев е с повдигнато обвинение за кражба и му е наложена мярка „подписка“. Ако бъде признат за виновен, може да отнесе до 8 години затвор, пробация или глоба от 100 до 300 лева.