Арда прекърши и Розите, 7-голова драма в Ямбол

0

Фаворитът за влизане във Втора лига Арда Кърджали спечели с 3:1 домакинството си на Розова долина Казанлък в двубой от осмия кръг на Югоизточната Трета лига.

През първото полувреме Розите се бранеха добре и въпреки натиска на тима, воден от Елин Топузаков, попадения не паднаха. Крепостта на гостите рухна чак в 63-ата минута, когато точен с глава бе бившият нападател на Хасково и Ботев Пловдив Димитър Алексиев.

Попадението обаче вдъхнови домакините, които в следващите девет минути реализираха нови две. Точен в 70-ата бе Ахмед Осман, който засече центриране от корнер, а две по-късно Алексиев за втори път записа името си сред голмайсторите, открадвайки топката от краката на вратаря. Розова долина върна един гол в последната минута, но това по никакъв начин не помрачи настроението на близо трите хиляди, дошли на стадион „Дружба“, за да подкрепят своите любимци.

Миналогодишният първенец Загорец Нова Загора продължи гонитбата на лидера. Тимът на Мирослав Минев взе по крайно драматичен начин победата над Ямбол с 4:3, като гост.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК