Уникална снимка: 40 хиляди на стадион Черноморец

6
-
-

Годината е 1978. Играят Черноморец и Левски. Срещата се провежда на стадион „Девети септември“, както тогава се наричаше стадион Черноморец. На мача мача идват близо 40 хиляди зрители.- Спортното съоръжение побира само 25 хиляди седящи места. Заради това хора са пръснати като правостоящи, насядали са по покриви, стълбове и високи дървета. Гледка, която скоро няма да видим и не е ясно дали няма да остане част от миналото. Снимката, която ви показваме е именно от този мач. Дано в Бургас има повече поводи за футболна радост и дано зрителите отново се върнат по трибуните…..

0 0 votes
Article Rating
6 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Христо Николаев
Христо Николаев
7 години по-рано

Тази „картина“, не само в Бургас, но и в страната, няма как повече да се „случи“!!!

Деян Драгиев
Деян Драгиев
7 години по-рано

Спомням си го този мач.Аз гледах качен на парапета отсреща

Анонимен
Анонимен
7 години по-рано

направо е супер

Анонимен
Анонимен
7 години по-рано

Bogdan Zlatev : Това не най-посетения мач в Бургас. 52 хиляди се събират на мача Ботев Бургас-Левски София 2:5 ! Годината е 1966 или 67 – когато Ботев Бургас влезе в „А“ РФГ и игра за първи път с Левски в Бургас. Можете да направите справка ако се разровите в архивите и намерите в-к Народен СПОРТ от деня след мача. Там е написана цифрата – 52 000 зрители !

Таня
Таня
5 години по-рано

Само искам да поправя последния коментатор: Ботев Бс влезе в А група през 1965 год.

Анонимен
Анонимен
5 години по-рано

Това не е нищо уникално,защото в тези години да ходят 30-40 хиляди на мачове от,, А“ група не беше рядкост.По старите помните ли какво представляваше четворката/трамваят/ по маршрута към Орлов мост.Какви ляха стадионите когато гостуваше софийски отбор в провинцията.Мачовете бяха шоу и удоволствие и на терена и на трибуните.Сега ходят да се псуват и да се трепят една група озверели ултраси от всеки тим.