Легендарен нападател идва да гледа Пластун за националния на Украйна

0
-
-

Славният нападател на Украйна Андрей Воронин бе назначен за главен скаут в селекцията на Шевченко. Той ще следи за представянето на легионерите. Очаква се бившият футболист на Леверкузен, Ливърпул и др. да дойде за един от трите домакински мача на Лудогорец от групите на Лига Европа и да гледа централния защитник Игор Пластун, пише „Тема спорт“. Според запознати това е възможно да се случи още в четвъртък, когато разградчани приемат Хофенхайм. Именно в Германия премина голяма част от кариерата на Воронин. Освен за Леверкузен той рита в Бундеслигата още за Борусия М, Майнц 05, Кьолн, Фортуна Дюселдорф и Херта.

„Моята задача е да играя на ниво, което да ми спечели място в националния отбор, и тогава със сигурност ще бъда повикан“, коментира Пластун пред украинския сайт Footboom.ua.

Той разкри, че през лятото Лудогорец е отказал оферта от чужбина за него.

„Мисля, че няма смисъл да се съжалявам за неща, които е можело да се случат. През лятната пауза имаше оферта от един европейски отбор, но тя не удовлетвори ръководството на клуба. Затова в момента съм играч на Лудогорец. Имам договор за две години. Моята задача е професионално да изпълнявам задачите си на терена и да се готвя съвестно за мачовете, а не да мисля за предложения от други клубове. Времето и представянето ми ще покажат как ще продължи кариерата ми“, каза Пластун. Той говори и за мачовете от ЛЕ.

„Групата ни е трудна! Вероятно една от най-силните в турнира. Лудогорец обаче е опитен отбор в евротурнирите. Затова имаме шансове. В първия мач се представихме силно в Турция и направихме 0:0. Заслужена точка, въпреки че на моменти домакините бяха по-близо до победата, но и ние имахме шансове да вкараме гол“, добави бранителят.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК