Ганчев пазари Ивайло Петев за треньор на ЦСКА

0
Ивайло Петев
-

ЦCKА-София готви гръмка треньорска смяа през лятото, твърди „Уикенд“. Босът на червените Гриша Ганчев е избрал за нов наставник на отбора бившия национален селекционер Ивайло Петев, на когото преди четири години не му се усмихна щастието да поеме „Левски“. Землякът на Гришата от ловешкото село Баховица беше съблечен гол на „Герена“ и натирен от феновете, но сега май ще му излезе късметът да му дадат ЦСКА-София.

В момента Ивайло Петев води хърватския „Динамо“ (Загреб), но по всичко личи, че след края на сезона ще го гонят. Бившият треньор на националния отбор на България и „Лудогорец“ се изложи лошо, след като тимът му падна от големия местен съперник „Хайдук“ (Сплит) с 0:2, и то в Загреб. Така за пръв път от цели 11 години насам „Динамо“ рискува да изгуби шампи­онската титла, тъй като има пет точки по-малко от лидера „Риека“. Според хърватските медии шефо­вете на клуба все още не са махнали Петев само поради това, че нямат готов вариант за негов заместник. Иначе бесило­то за треньора вече било сковано и само се чакало да му ритнат столчето.

Усетил накъде духа вятъ­рът, Гриша Ганчев веднага се е свързал със земляка си и му предложил да по­еме ЦСКА-София. Според Гришата именно Петев бил точният човек за отбора му. Като бивш треньор на „Лудогорец“, спечелил две шампионски титли, голият Ивайло знаел и кътните зъби на Ганчевите душма­ни от Разград. Затова и можел да ги бие – нещо, което дотук не е по силите на нито един треньор на „Армията“.

Не без значение бил и фактът, че Гришата предпочитал да се дове­рява на свои земляци от Ловешко. А Петев е от село Баховица, отстоящо само на 20 км от родното на джобния футболен шеф Микре. Плюс това се явявал доказан цесекар, заради което го и събля­коха в „Левски“. Затова публиката на „Армията“ щяла да го приеме доста по-радушно, отколкото днешния треньор Стамен Белчев. Хасковлията е прочут с това, че е много близък с отявлени левскари като Мъри Стоилов.

Според източ­ници на в-к „Уикенд“ Петев бил навит да поеме ЦСКА-София, но освен финансови изис­квания имал и претенции за промени в клубното ръководство. Той напри­мер искал за директор на „Армията“ да бъде доведен Величко Дихонов, доверено лице на Гришата от Ловеч. Той единствен от свитата на Ганчев остана в Ловеч да надзирава новоизлюпения тим на „Литекс“, който рита във „В“ група с лиценза на „Ботев“ (Луковит). Дихоновият отбор в момента води класирането в трета лига и ще влезе при професио­налистите. А освен това се класира на полуфинал за Купата на България и тази на Аматьорската лига. Според Петев именно такъв доказан специалист трябвал на ЦСКА-София, а не хора със съмнителни познания във футбола като днешния шеф Милко Геор­гиев – Кандилото.

Източник: в-к „Уикенд“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК