Звездата ни в бойните спортове ще участва на две световни тази есен

0
albena sitnilska
-

Лагери, участие на световни първенства по кикбокс и Таекуон-до, както и двубои от професионални кикбокс гали – това е натоварената програма на Албена Ситнилска до края на годината. Една от най-успешните ни и красиви представителки в бойните спортове няма никаква почивка, а се е отдала напълно на страстта си към спорта.
Екипът на Boec.BG откри Албена Ситнилска по време на 13-ия Международен летен лагера по карате киокушин в Камчия. Присъствието на русокосата ни майсторка в бойните спортове бе заради специалните кикбокс тренировки, които бяха организирани този път, и присъствието на две големи световни легенди в лицето на Петер Артс и Семи Шилт.
Многократната медалистка по кикбокс и таекуон-до не пропусна занимание на двете холандски величия и шампиони от К1, като бе много активна в заниманията.
„Няма как да не почерпиш опит от такива легенди и да не искаш да се докоснеш до техните личности. Определено е много интересно това, което показват. Има какво да се научи. Всяко една демонстрация трябва да се открадне“, сподели впечатленията си Ситнилска.
След лагера в Камчия, тя се насочи към още един такъв в Банско заедно с националния отбор по кикбокс. След това ѝ предстои още един и с таекуондистите. Тази подготовка е свързана с предстоящите световни първенства в двата спорта.
„Не мога да се откажа от таекуон-до, защото оттам съм тръгвала. С това започна всичко“, казва Ситнилска за трудното съчетаване на двата ѝ любими бойни спорта. Тя се занимава с таекуон-до близо 23 години, а първата си европейска титла печели през 2004-та. Вече 10 години продължава да съчетава с другия си спорт – кикбокс, а миналата година стигна и до европейската титла на татами в стил „киклайт“.
През 2019-та Албена дебютира и на професионалната кикбокс сцена, а договорът и с SFC е за още четири мача.
„Добре се чувствам и в професионалния кикбокс. Ново начало е, но определено ми харесва. Има емоции и адреналин“, споделя Ситнилска, която през есента трябва да се качи още веднъж на профи ринга.

loading...
предишна статияЦСКА-София картотекира крило за Осиек, ползва го за джокер
Следваща статияПрекрасна новина за Левски! Започнаха изграждането на нови терени (ВИДЕО)