Зума: Не съм виждал такъв късмет във футбола, като нашия равен с Украйна!

0
-

Легендата на българския футбол и бивш селекционер на националния отбор Христо Бонев – Зума направи равносметка на завършилия цитъл световни квалификации. България завърши на четвъртата позиция в група С и за пореден път няма да участва на голям шампионат, което се случва неизменно от 2004 година насам.

“Не ми се иска много-много да разсъждавам за националния огбор, защото много негативни неща могат да се кажат и много малко позитивни. Виждате как в европейския футбол как много страни, които вие, журналистите обичате да наричате джуджета, започват да си вярват, че могат да станат великани, а великаните виждат, че това което хвърчи, не се яде…За нашият отбор какво да кажа?

Боби Михайлов казва, че сме на средно ниво. Аз мисля, че нивото ни е слабо и доста под средното. От това, което избра като футболисти Ясен Петров, по-добро нямаме. Казвате, че е дал шанс на 39 футболисти за една година. Това показва, че той търси и е стреми да намери най-качествените момчета, но колкото и да търси, няма да попадне на нещо по-сполучливо. Припомняте ми равенството срещу Италия и дали го отдавам на късмет?

Като говорим за шанс във футбола, аз по-голям късмет от това, което гледах срещу Украйна в Одеса (1:1), не мога да си представя. В целия си живот не съм виждал такова нещо”, коментира Зума пред “Мач Телеграф”.

“Ако трябва да отлича някого, бих казал, че съм влюбен в играта на двамата вратари – Даниел Наумов и Светослав Вуцов. Имат отлична фигура и физика и за поста, на който играят, имат и уменията, и ми изглеждат две много сериозни момчета. Израстване виждам и в братята Петко и Андреа Христови, които не се притесняват и от най-големите звезди във футбола.

За Кирил Десподов отдавна съм си казал мнението. Това момче може да играе в почти всеки европейски отбор”, казва още Бонев. Според него проблемът на националния отбор не е в селекционера и той очаква Ясен Петров да бъде оставен да работи.