“Златната топка” ще бъде връчена на 30 октомври

0
balondor
-

Церемонията по връчването на “Златната топка” за 2023 година ще се състои на 30 октомври на театър “Шатле” в Париж, обяви днес списание “Франс Футбол”, който е организатор на събитието.

На същата церемония ще бъде излечане и най-добрата жена футболист, трофеят “Копа” за най-добър млад играч до 21 години, трофеят “Яшин” за най-добър вратар, трофеят “Сократес” за футболисти, които са ангажирани със социални проекти.

Иманата на 30-те номинирани за “Златната топка” ще бъдат излъчени на 6 септември.

“Златната топка” е създадена през 1956 година от “Франс Футбол”, като през миналата година класацията претърпя реформа, за да стане “по-четлива”. След като футболистите са оценявани на база на представянето им през сезона, наградата се връчва според календара за футболната година.

Критериите също претърпяха реформа. “Индивидуалното представяне” и “решителния и впечатляващия характер на претендентите” ще бъдат вече критерии №1 пред “колективния аспект и спечелените трофеи” и “класата на играча и неговия феърплей”.

Журито е ограничено до 100 гласуващи – журналисти от 100-те първи нации в класацията на ФИФА.

loading...
предишна статияМиньор освободи треньора си! Бивш национал стана директор
Следваща статияБабангида: Ще се радвам Топузаков да продължи да води Левски! С помощта на великата публика ще спечелим баража