Зимата даде най-много сили на Крумовград

0
krumovgrad
-
-

Колкото и шокиращо да звучи, но Крумовград е отборът, които претърпя най-впечатляваща трансформация към добро през зимната пауза. Напук на всички информации за скорошната и предизвестена смърт на клуба заради финансов колапс, треньорът Станислав Генчев и момчетата му показаха нова и по-висша форма на живот и футбол.

Крумовград победи Ботев Пловдив в символичното си домакинство на Коматево и тук пролича интелектът, търпението, хитростта и характерът на отбора, който удържа атаките на Ботев Пловдив, притъпи и накрая успя да накаже съперника си. Съвсем друг бе футболът на Крумовград при впечатляващата победа над Локо насред София с 2:0 – доминантен, агресивен и комбинативен. Момчетата на Генчев създадоха толкова положения срещу „червено-черните“, колкото дори Левски и ЦСКА 1948 не генерираха при победите си с по шест гола. Крумовград не само пресираше по изключителен начин „железничарите“, но бяха и много изобретателни при притежание на топката. Нямаше зона в полето на съперника, през която атаките на играчите на Генчев да не преминават успешно.

Треньорът успява да постигне баланс между чужденци и българи, макар че без съмнение двамата най-стойностни играчи през пролетта са родни момчета – Алекс Колев и Серкан Юсеин. Първият реализира три от четирите гола на Крумовград, като два от тях бяха виртуозни.

Промяната в отбора на Генчев се видя още през зимата, когато отборът записа победи над полския Корона, унгарския Кечкемет и иранския Гол Гохар. След неубедителното представяне в Ботев Пловдив и слабия старт с Крумовград се видя защо Станислав Генчев е един от най-перспективните треньори. И ако приемем, че в Лудогорец силните му резултати бяха с научен отбор и качествени футболисти, то в Крумовград той забърка чудотворната смес от нищото.

Христо Георгиев/ „Мач Телеграф“