Живко Желев: Не съм от треньорите – диктатори! Щом съм нает по това време на сезона в Бдин, значи нещата не са цветущи

0
sozopol litex 26

Новият треньор на Бдин Видин – Живко Желев – сподели пред „Мач Телеграф“ първите си впечатления от ситуацията в клуба. Той разкри, че са му трябвали само няколко часа, за да се съгласи да помогне на тима.

„Адаптирам се към обстановката. Щастлив съм, че пак съм на терена. Липсваше ми адреналинът, който носят тренировките и мачовете. Щом съм нает по това време на сезона в Бдин Видни, значи е ясно, че нещата не са цветущи. Отборът не е бил в професионалния футбол от доста години. Вярвам, че с добра игра, отдаденост и дисциплина нещата ще се получат. Теренът е в прилично състояние. Това, че е тежък са митове. В никакъв случай не може да кажем, че е перфектен, но позволява да се играе бърз и комбинативен футбол. Хората полагат усилия нуждите на футболистите и треньорите да бъдат задоволени“, сподели Желев.

„За десет дни ще се опитам да прокарам някоя от идеите ми. Дано в движение  изчистим проблемите и Бдин да тръгне в правилната посока“, допълни той.

„Всичко стана много бързо. В неделя ми се обадиха и ми трябваха няколко часа да реша да приема предложението. Не е тайна, че познавам 7-8 човека. Имам наблюдения върху тях. Надявам се на добра комуникация с играчите. Това е много важно. Трябва да си споделяме, за да взимаме верните решения. Не съм от треньорите, които са диктатори, а напротив. Трябва да има различни мнения по даден въпрос, за да се взимат верните решения“, завърши Желев.