Живко Миланов пред KOTASPORT: Мъри може да върне Левски там, където вече го е извеждал! Аз заварих отбор, който не беше Левски (ВИДЕО)

0
-
-

Бившият капитан и треньор на Левски – Живко Миланов – гостува в „Студио Дерби“ на KotaSport.com. Пред водещия Георги Симеонов той сподели мнението си за ситуацията на „Герена“.

„Мъри Стоилов може да върне Левски там, където вече го е извеждал. Ще му трябват време и условия, за да го направи.

Когато станах старши треньор на Левски, заварих отбор, който не беше Левски. След напускането на Славиша, напуснаха и 15-ина футболисти. Не знаехме дали ще започнем подготовка. И аз не знаех какво се случва на стадиона и какво ще се случва с кариерата ми, която беше в начален стадий. По това време никой нямаше амбиции за този пост. Когато започнеш с 5-6 месеца неплащане на заплати. Като добавим, че президентът идва и ти казва, че утре може да ни няма, да не ни дадат лиценз… Беше много тежка ситуация. Нямаше как да оставя отбора в този момент, някой трябваше да застане начело. Поех си негативите, не исках да ми започва така кариерата. Приемам го като урок. За друг клуб изобщо нямаше да го направя това.

Важното е, че Левски се движи възходящо. Стоилов привлече нелоши футболисти, играят добре. Всеки мач, на който мога, присъства на „Герена“. Не съм от тези, които чакат Левски да загуби и да започна да говоря глупости. Аз съм израснал в този отбор. За момента Стоилов взимам максимума от този отбор. Пожелавам успех за Купата. Дано най-накрая вземе трофей. Ако трябва да се правят по-големи планове, ще трябват още футболисти. Стоилов е доказал, че знае как да го направи.

Митко Костадинов не го познавам. Здравко Димитров има талант, но, ако не си отдаден на този спорт и главата ти е другаде, няма смисъл. Стоилов с едно нещо не прави компромис – дисциплината.

Левски има шансове срещу Лудогорец за Купата. Надявам се да вземат хубав резултат в Разград, за може на „Герена“ да стане хубав празник и да видим финал срещу ЦСКА“, коментира Миланов в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.

loading...