Жерар Пике: Майстор на терена и на масата за покер

0
pique

Не е тайна, че много спортисти обичат хазартните игри. В медиите са отразени безброй истории за известни играчи, които са се докосвали до хазарта по един или друг начин. Много от тях играят просто за удоволствие, но има и такива, които се увличат и понякога губят милиони долари заради своя порок.

Две от знаменитостите, за които се говори, че са пропиляли огромни суми, играейки казино игри като рулетка, са Уейн Рууни и Майкъл Джордан.

Това поведение е силно притеснително, особено предвид факта, че сигурно има още много такива случаи, които не са станали публично достояние. Медиите писаха за загубите на Джордан и Рууни на рулетка с дилър на живо, но няма как да се знае колко пари се проиграват на онлайн рулетка, чиято популярност расте все повече и повече.

Има един спортист, който е уцелил перфектния баланс в света на хазарта, и това е играчът на Барса Жерар Пике. Един от най-добрите защитници в света често седи на масата за покер, където умението среща късмета в идеалната хазартна игра. За разлика от другите известни спортисти, които споменахме, Пике играе Тексас Холдем редом с елитни покер професионалисти и по всичко личи, че има какво да покаже на масата.

Нека разкажем накратко за първия досег на Пике с покера, както и за това как му се отразява играта до момента.

Футболният шампион на масата за покер

Роден през 1987, Пике започва професионалната си кариера във футбола през 2004 с отбора на Манчестър Юнайтед, където е първият му трансфер от родния клуб Барселона. Забележителният защитник се завръща у дома през 2008 и вероятно точно тогава започва да се интересува от покер.

Сведения сочат, че първият покер турнир, на който е участвал, е през 2011 в Барселона; там Пике печели близо $60 000. Оттогава интересът му към играта не стихва и той участва редовно в големите турнири, които се провеждат в Барселона и останалата част на Испания. За съжаление, професионалните ангажименти на Пике не му позволяват да пътува толкова много, колкото му се иска, така че изявите на новото му поприще се ограничават до местни турнири.

Все пак, Барселона е голям покер център за играчи от цял свят, така че когато състезанията се излъчват по телевизията или интернет, често можем да видим Пике редом с някои от най-големите имена в покера. Футболистът се е превърнал в посланик на покера, който се определя като игра на умения, а не просто на късмет. Много други известни спортисти са последвали примера му през последните години и са се присъединили към кръга на покера.

Веднага след появата си на масата за покер, Пике започва да жъне успех след успех, като достига до финалите на редица покер турнири, които се провеждат в Барселона. С течение на времето и други футболни знаменитости правят същото. Например, Неймар и Ло Селсо също участват в ексклузивни турнири на PokerStars с големи наградни фондове.

Остава да видим как ще се развие кариерата на Жерар Пике в покера, особено след като той прекрати футболните си изяви и вероятно ще има повече време за игралната маса. Като се имат предвид покер уменията, които футболистът демонстрира, няма да е изненада, ако се преквалифицира, след като вече е превърнал ложата на Палау Блауграна в най-сигурното място на планетата.

Любовната афера между покера и спорта

Дългият списък със спортистите, които играят покер турнири на живо, продължава да се увеличава. Той включва световноизвестната тенис звезда Борис Бекер, бившия шампион в Националната футболна лига на САЩ Ричард Сиймор, най-бързия мъж на планетата Юсеин Болт, както и още много футболисти като Роналдо, Неймар, Кристиано Роналдо и др.

Не е съвсем ясно защо покерът привлича толкова силно спортистите, но най-вероятно причината е силно изразеният му състезателен елемент. Спортистите умеят да се конкурират, а най-добрите от тях се представят отлично под натиск, което ги прави идеални кандидати за успех в покера.

След като гледаме как спортните звезди играят покер в продължение на часове, се вижда, че повечето от тях притежават таланта и уменията, необходими за победа в играта; много вероятно е сред тях да има бъдещи покер шампиони, ако решат да се отдадат изцяло на професионална кариера в играта.