Жените ни срещу Косово и Северна Македония в Лигата на нациите

0
balgaria zheni 2023
-

Женският национален отбор на България се падна в група 5 на Лига С на първото издание на турнира Лига на Нациите на УЕФА за жени, където техни съперници ще бъдат отборите на Косово и Северна Македония.

Жребият беше изтеглен днес, като отборите при дамите са разпределени в три Лиги. Най-силните нации в женския футбол са в Лига А, където попадат 16 държави, разпределени в четири групи с по четири отбора. По същия начин е оформена Лига В. Отборите са разпределени съобразно коефициента на всяка федерация в женското направление.

В Лига С са всички останали женски тимове, разпределени в пет групи. Четири от тях са с по четири състава, единствено група С5 е с три, където е и българският тим заедно с другите два балкански отбора. За Лига В се класират победителите в петте групи. Трите най-добри втори отбора играят бараж за още три места с трите най-слаби трети отбора от Лига В.

Надпреварата започва през есента, а първите мачове са на 20 септември.

„Попаднахме в група с още два отбора – добре познатите ни съперници Косово и Македония. През последните месеци изиграхме приятелски срещи срещу тях, така че смятам, че добре познаваме стила им на игра. Очакват ни тежки двубои, но сме готови за това. Пожелавам успех и късмет на отбора, момичетата да бъдат здрави и да се представят по най-добрия начин в името на България“, заяви селекционерът Силвия Радойска.

В Босна: Ивайло Петев има вълшебна пръчка!