Жеката: Нямаме нито отбор, нито треньор! „Дерменджиев ще си счупи пръст, ако ритне топката“, ми каза Дяков

0
-
-

България няма нито качествени футболисти, нито адекватен треньор. В това е убеден легендарният Петър Жеков, който коментира пред „България Днес“ поредната серия от срамни представяния на националите.

„Нито треньор имаме, нито футболисти – казва голмайстор №1 в историята на българския футбол. – На Унгария вкарахме един случаен гол, те си правеха майтап с нас. Просто в момента нямаме качествени футболисти и няма как да направим силен национален отбор. Може би след 7-8 години нещо ще стане. Но трябва преди това
по-младите футболисти да излязат да играят в чужбина – в Германия Англия, Испания. Тогава да видим какъв отбор ще има. А не да картотекираме на „Лудогорец“ бразилците, че били пет години в България. Какво искаме? Сега обясняват след мач: ама ние бяхме по-добри, ама ако беше станало това… Тя и баба ми ако беше с краката нагоре, щеше да е спестовна касичка, ама не е. Ето, Десподов от Италия стигна до Разград. Поне в София да се беше върнал“.

Жеков, който е сребърен медалист от олимпиадата в Мексико с националния отбор, не пести критиките си и към селекционера Георги Дерменджиев.

„Веднъж си говорих с Дяков от „Лудогорец“ за Дерменджиев – разказва Жеката – Питах го: Той включва ли се в тренировки, показва ли ви нещо? А Дяков се смее и ми вика: Бат Петьо, той ако ритне топката, ще вземе да си счупи някой пръст… Щях да падна от стола. А Стоичков казва, че Дерменджиев бил страхотен играч и треньор. Той ги пунтира, а те не могат да се усетят. Вече не знам кой може да стане треньор, те всички се изредиха. Трагедията е голяма“.