Жегата промени начален час на мач за купата на България

0
67439005 2268388363208491 4414655390155800576 n

Началният час на срещата от турнира за “Купата на България” между “Марица” и “Борислав” (Първомай) бе променен. Срещата на градския стадион в Първомай ще започне с половин час по-късно – в 18:30 часа, вместо в 18.00. Причина за промяната е горещото време.
Ранният старт на шампионата и мачовете от турнира за “Купата на България”, в комбинация с високите температури и цикълът сряда-събота, са изключително неблагоприятни фактори за футбол, особено за групи с аматьорски статут. Това води до занижено темпо и качество на футбола, както и до чести контузии на играчите – все неща, които няма как да върнат зрителите по стадионите, каквато трябва да бъде целта. Води и до риск за здравето на футболистите, както и на зрителите и естествено до ниска посещаемост на срещите. Последната шампионатна среща на “Марица” със “Свиленград” в събота се игра при 35 градуса – температура на сянка.
Айкут Янъков поддържа форма с тима на “Марица”, след като се раздели по взаимно съгласие с “Локомотив” (ГО). Припомняме, че през лятната пауза той подписа договор с тима от Горна Оряховица. Само два кръга след старта на шампионата във Втора лига в клуба настъпи треньорска рокада, в следствие на което Янъков и “железничарите” се разделиха. Талантливият състезател има участие в официални срещи за “Локомотив” (ГО), поради което няма право да се състезава за друг клуб през този полусезон. Така Янъков ще тренира със състава на “Марица”, но ще може да играе за “жълто-сините” чак през пролетния дял на шампионата.