Заради COVID-19 – местят от Англия Пулев-Джошуа!

0

Сблъсъкът между световния шампион на WBA, WBО, IBF и IBO Антъни Джошуа и Кубрат Пулев може да бъде преместен в чужбина заради новите ограничения във Великобритания в борбата срещу разпространението на COVID-19. Промоутърът Еди Хърн се надяваше мачът на 12 декември да се играе пред малка публика в лондонската зала “О2 Арена”, но след обявяването на национална карантина той призна, че е много вероятно да се премине към резервния вариант за битка извън Острова, където да могат да присъстват зрители.

„Ще се опитаме да присъстват фенове, което означава, че мачът може да се премести в чужбина“, обяви Хърн след победата на Александър Усик над Дерек Чироса в събота вечер.Причината е очакваната загуба за шампиона от продажбата на билети в размер на 8 милиона паунда.

Припомняме, че през миналата година Антъни Джошуа се би с Анди Руис в Саудитска Арабия, като домакините платиха 100 милиона паунда за домакинството на мача.

„Проблемът е, че никой в Англия не може да гарантира, че през декември ще бъдат допуснати зрители на спортни прояви. Да не говорим за януари или февруари. Хората със сигурност няма да си купят билети за събитие през април и май, тъй като не се знае какво ще бъде отворено и какво ще бъде позволено“, допълни британският промоутър.

loading...