Заплашен ли е Локо (Пд) от фалит? Може да спрат тока на „Лаута“!

0
lokomotiv plovdiv fenove otbor
Снимка: facebook.com/lokomotivplovdiv
-
-

Локомотив не е в цветущо финансово положение. Както вече стана ясно, скоро дължимите заплати към футболистите ще станат две. Има обаче опасност и токът на „Лаута“ да бъде спрян.

„Ако се продължава така, предстоят много трудни дни за Локомотив. Мъчно ми е, защото виждах голяма перспектива в отбора, изграден от Томаш. Мисля, че се справихме добре и със селекцията. Направихме и изходящи трансфери, от които клубът се издържаше клубът доскоро. Играехме добър футбол. Лошото е, че това беше развалено от клуба. Ако няма някакво успокояване на страстите и решение, няма да свършат добре нещата. Нямаме още яснота къде ще се проведе зимният лагер. Имаме оферти, но нямаме средства да платим. Не е ясно кои футболисти ще останат. Има някаква неистова страст да се продават футболисти на безценица – нещо, с което се опитах да се преборя още като дойдох. Това не отива на Локомотив.

Фалит е много тежка дума. В никакъв случай. Далеч сме от това нещо, но трябва да се вземат мерки. Имаме задължения към НАП и към контрагенти. Тези задължения трябва да се покриват. Ние покривахме някаква част от тях. Сега сме в състояние, в което не можем да си платим тока. Другата седмица, ако не се плати фактурата за тока, „Лаута“ няма да има осветление за мача с Пирин.

Ще бъде некоректно да цитирам точна сума на задълженията, тъй като трябва да се приспаднат някакви бъдещи взимания, които клубът има. Задълженията ги знам с точност, но не знам какви суми има да взима клубът. По-притеснителното е, че не знам каква част от тях ще влязат в клуба“, заяви изпълнителният директор на Локомотив (Пд) – Павел Колев.

loading...