Заложи ли БФС бомба със съдийското назначение за Берое – Ботев Пловдив?

chernomoretz spartak varna (27)

Без никакво съмнение Берое – Ботев Пловдив е един от историческите мачове в българския футболен елит, който генерира допълнителни емоции. Съперничество, което не е само на футболния терен и това е от историческа гледна точка. В случая мачът е от още по-голямо значение и за двата отбора. Берое драпа с всички сили, за да се пребори за десетото място, докато Ботев Пловдив има цел седмата позиция в класирането.

И в същото време Съдийската комисия към БФС сложи за рефер на Битката за Тракия, както е известен мача между Берое и Ботев Пловдив, новакът Стоян Арсов, чийто опит в Първа лига не е никак богат.

На всичко отгоре представянето на самия Арсов в мачовете му до този момент не е безспорно.

Дали съдийската комисия към БФС не заложи бомба с това назначение при положение, че Фернандес Борбалан има достатъчно опитни арбитри на свое разположение?

Натискът от страна на Ботев Пловдив към Съдийската комисия и последните писма (б.р. последното дойде след обявяването на съдийския наряд за мача с Берое) може би дадоха желания резултат за „канарчетата“, може само да гадаем и да изчакаме представянето на Арсов. Не бива да съдим преди да видим какво ще стори Арсов в Стара Загора.

Но при всички положения нарядът на неопитен рефер за сблъсък от такова естество поражда съмнения и залага бомбата предварително. Дано не гръмне, защото от началото на сезона станаха много скандалите с реферските действия, а не трябва да се забравят едностранните отсъждания и в първия мач между Ботев Пловдив и Берое…

Ботев(Пловдив) с огнен залп срещу Железов