Захариев: Ники Михайлов е с уникални качества, мястото му е в Левски! Аз съм за бой, че не изисквах повече от него

0
-

Бившият треньор на вратарите в Левски – Валентин Захариев – е един от хората, които познават най-добре Николай Михайлов. И бе категоричен пред „Мач Телеграф“, че Ники е изпуснал да направи доста по-добра кариера.

„На Николай Михайлов мястото му е в Левски. Ако наистина приключва кариерата си след мача с Лудогорец. Желая му успех в новото поприще. Ники е с уникални качества. Работил съм с много вратари, но с него винаги беше различно. Имаше повече качества от останалите. Той направи грешка, че от Нидерландия отиде в Италия и там кариерата му не се разви както трябваше. В Твенте беше на много високо ниво. Достигна един връх, но не го надгради. Имаше възможност, а и качествата му са по-високи от това, което постигна. Твенте беше неговият връх, но не и на качествата му. Те бяха за по-голям отбор. Ники Михайлов го върнах на „Георги Аспарухов“ през 2018 година. Тогава имах криза с вратарите. Тогава една година не беше пазил и физически не беше подготвен да влезе веднага. Говорили сме го с него това. Трябваха му няколко месеца, за да си върне формата. След това той беше в много добро състояние и помогна на отбора в много тежък момент. После Левски отново разчиташе на чужденци под рамката. Хубаво е, когато има конкуренция. Като потенциал Ники е голям връх във вратарството“, заяви той.

„Аз съм за бой. Когато бях треньор, не изисквах повече от него. Бях доволен от развитието на кариерата му. Не използвах максимума от неговите качества. За сметка на това изцедих Божидар Митрев. И в Ники, вероятно, е имало вина, когато беше млад. Когато не контролираш младите, не можеш да свършиш напълно работата си. И аз тогава бях млад треньор. Минаха почти 20 години. Сега съм различен човек. Виждам много грешки в себе си, които са рефлектирали и върху него. Някои фенове бяха остри към него. Но те не бяха остри заради качествата му, които са безспорни. Те бяха остри заради всичко извън футбола, което се случваше около него“, категоричен бе Захариев.

Изненада: Лудогорец държи под око считан за сигурен нов треньор на Левски