Заедно за Дани! (ВИДЕО)

0

Днес бе даден официален старт на поредицата от събития на организираните привърженици от „Синя Зона Б-18” в помощ на малката Дани. 24 отбора, десетки участници, както и ветерани и юноши на „Левски“ се включиха във футболен турнир, който започна да събира пари за операциите на Йордана от Радомир. В събитието се включи и капитанът на „сините“ Живко Миланов, който награди победителите и зарадва привържениците със снимки.

В неделя, 17.11, ПФК „Левски” ще се включи и в благотворителното бягане в подкрепа на Дани. Събитието ще се състои от 11 ч. на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“.

Малката Йордана от Радомир страда от рядкото заболяване проксимален бедрен дефицит и за да може да ходи нормално са нужни средства за скъпоструваща операция.

Диагнозата й се изразява в деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което, едното й краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата.  Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният  детски ортопед д-р Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се съгласява да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции направени там, Дани ще може да ходи.

Първата от операциите е най- сложна, с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост. Така наречената Супер Хип Процедура се прави успешно, повече от 10 год. в институт Сейнт Мери и са излекувани много дечица.

Сумата необходима за тази операция е 184 744 щатски долара, а Д-р Пейли държи да бъде направена, когато Дани е на 2 години. След като крачето се стабилизира, той планира втора операция и удължаване с 5 см., като за нея ще бъдат необходими още 176 498 щатски долара.

Като участници в благотворителния маратон от страна на ПФК „Левски“ ще се включат наставникът Петър Хубчев, помощник-треньорът Георги Донков и футболисти от представителния отбор. Потвърдили своето присъствие са още Владимир Николов и играчи от мъжкия волейболен отбор, Тити Папазов и отбора по баскетбол, волейболният женски тим, възпитаничките на Нешка Робева, националната състезателка по лека атлетика Инна Ефтимова и още десетки състезатели от спортните клубове на „Левски“.

Обръщаме се към всички левскари и хора с добри сърца. Елате, за да помогнем заедно! Единни можем повече!

Събитието ще се състои на 17.11.2019 от 11:00 часа на „Герена“.

Може да помогнете и като изпратете дарителски смс с текст на латиница: DMS YORDANA на 17 777

– Дарителска сметка в лева:
Обединена Българска Банка
IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Йордана Слави Йорданова

– helpkarma: Да помогнем на Йордана да ходи

– PayPal: kristtinas92@gmail.com

Ако имате предложения, които биха помогнали за провеждането по- добра и успешна кампания, за набиране на средства или всякаква друга помощ, можете да ги споделите на e-mail: dani.yordanova17@gmail.com

Дела трябват!