Задават ли се тежки времена в Интер ?

0
-
-

Дали не се задават тежки времена за Интер? Това е въпросът, който си задават привържениците на италианския гранд, след като “Corriere della Sera” публикува новината, че китайският търговски гигант “Сунинг” иска да продаде клуба. Според информацията, собствениците на “нерадзурите” искат да получат 600 млн. евро, но никой не е готов да плати толкова.

Изискванията на финансовия феърплей и неучастието на Интер в евротурнирите този сезон обтегнаха отношенията между клуба и шефовете на “Сунинг”. Поредното доказателство дойде с оставката на техническия директор Валтер Сабатини, който основно се занимаваше с трансферите на “синьо-черните”. Часове по-рано пък Фабио Капело напусна Дзянсу Сунинг – другия клуб, който е собственост на китайския конгломерат.“Corriere della Sera” твърди, че “Сунинг” смята изцяло да се откаже от Интер и да пренасочи инвестициите си в друга посока. Засега пречката е, че няма купувач, готов да извади исканите 600 млн. евро. Планът включва и продажбата на голямата звезда Мауро Икарди през лятото.

Китайската компания купи 68,55% от акциите на “нерадзурите” през 2016 година, а останалите останаха притежание на Ерик Тохир, който запази и президентския си пост, но реално не участва при вземането на решения.

loading...