Зачеркнато от Стойчо Младенов трио разцъфна при Саша Илич

0
Снимка: cska.bg
-

ЦСКА-София изигра един от най-силните си мачове в последните месеци срещу швейцарския Базел и взе заслужен аванс от 1:0 преди реванша на „Санкт Якоб Парк“ в четвъртък. Любопитно е, че в титулярния състав на Саша Илич личаха имената на трима футболисти, които не спечелиха доверието на Стойчо Младенов през миналия сезон. За двама от тях – Гарсес и Морено, които пристигнаха през зимата, опитният специалист заяви, че не знае кой ги е селектирал и намекна, че не е одобрил тяхното привличане. Бразилецът все пак вземаше участие в почти всяка среща, но по-често от резервната скамейка, за сметка на Бай или Вилдсхут, докато колумбиецът попадна в групата за само един двубой при Младенов. Той поигра 30 минути при гостуването на Ботев Пловдив. Сега Гарсес е важна част от червения състав, като именно той изработи попадението срещу Базел. Илич откри и най-силното му оръжие – играта на втория етаж, и го използва много умело с множество заучени ситуации при статични положения, при които крилото е главно действащо лице. Морено пък е използван от сърбина като централен нападател и въпреки че продължава да не е със статут на титуляр, е доста по-полезен от пролетта, като се разписа в три поредни шампионатни срещи, в които се появи като резерва и донесе 4 точки на тима.

Защитникът Християн Петров пък се възползва перфектно от стратегията на Илич да дава шанс на млади футболисти. Той започна миналия сезон на „Армията“, но Младенов реши да го прати под наем в Литекс за да натрупа игрови минути. Върна го в ЦСКА-София през зимата, но от началото на пролетта до средата на април, когато Стойчо напусна клуба, Петров взе участие в едва две срещи от резервната скамейка. През тази кампания той не е пропуснал нито минута от мачовете на армейците в шампионата, а в четвъртък като ляв бек изигра най-силния си мач с червената фланелка в ключовия мач с Базел.

Гарсес, Морено и Петров не спечелиха доверието на Младенов, но само няколко месеца по-късно Илич ги пусна от първата минута в един от най-важните двубои за сезона. А резултатът говори красноречиво дали изборът му е бил грешен или правилен.

Мартин Костадинов/ „Тема спорт“