За пример! Юноша на Левски и настоящ футболист на ФА Арес с уникален жест

0
-
-

Юношата на Левски и настоящ футболист на ФА „Арес“ – Виктор Колев – даде страхотен пример за подражание. Малкият талант, ходещ досега с дълга коса, е дарил 43 см. от нея на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега“, която изработва и дарява перуки на хора с онкологични заболявания. За страхотното дело KotaSport.com бе информиран на редакционната си поща от своя читателка. Публикуваме написаното от нея, без редакторска на меса, в рубриката ни „Стани репортер“.

Припомняме на читателите на KotaSport.com, че всеки един от Вас може да стане своеобразен репортер в нашата медия. В рубриката ни „СТАНИ РЕПОРТЕР поместваме Ваши материали – новини, сигнали, коментари, анализи, снимки… Всичко, което Ви се струва интересно и любопитно от света на спорта, може да ни изпращате на редакционната поща на сайта NEWS@KOTASPORT.COM. Ние от своя страна ще публикуваме Вашия материал в сайта. Няма да бъдат допускани (или ще бъдат цензурирани) материали, съдържащи нецензурни изрази, обиди на етническа или религиозна основа.

Ето и какво пише до KotaSport.com нашата читателка, без редакторска намеса:

Здравейте!

Пиша ви по повод едно добро дело на едно дете. Детето се казва Виктор Колев. До преди 2 месеца беше част от отбора на ПФК Левски София родени 2012 на позиция вратар, а сега е част от Футболна Академия „Арес“ с треньори Росен Танев и треньор на вратарите Кристиян Дяков. Виктор от малък е с по-дълга коса от тази на всяко момче. През 2016 г. научава, че Сергей Георгиев от ПФК Монтана е дарил косата си. Тогава Виктор решава, че иска и той да направи добро дело и да дари косата си. По онова време живее със семейството си в Монтана, защото баща му има женски отбор по футбол. Именно за това герой за него е футболист на ПФК Монтана.

Следващият пример за него за добър жест от голям футболист е вниманието което му обръща националният вратар и капитан Ники Михайлов, с който преди 2 месеца се среща, запознават се, а Михайлов от своя страна му прави лични подаръци. След този личен пример и наблюдавайки добрите дела на други наши и не само наши български футболисти, 3 години по-късно, когато самият Виктор се е насочил към футбола и по-точно към вратарският пост, седмица преди 9тият си рожден ден, той отрязва косата си.
Виктор спира да подкъсява както винаги косата си и така и днес 43 см. коса дарява на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега“, която изработва и дарява перуки на хора с онкологични заболявания.

Добро трябва да се прави, трябва да се дарява надежда и усмивка на хора които имат нужда. Школата от която сега е част, учи възпитаниците си освен да са най-добрите на терена, да са и добри хора.

loading...