За първи път от 12 години италианец с повече от 3 победи в Джирото

0
kolo 3

За първи път от 12 години италианец печели повече от три етапа в едно-единствено издание на колоездачната обиколка на Италия – Джиро. Елиа Вивиани от Куик-Степ извоюва четвъртата си етапна победа, спринтирайки пред Сам Бенет от Бора-Хансгрохе към финалната линия на 17-ия етап в Изео. Италианецът успя да се облагодетелства и от извеждането на двама свои съотборници, като бе оставен на перфектна позиция за последните 100 метра от спринта си под силния джъд. Бенет очевидно имаше нужната скорост, за да спечели съревнованието, но започна похода си от по-задна позиция, а и трябваше да използва по-заобиколка състезателна линия, като накрая просто не му останаха метри да материализира инерцията си.
Носителят на розовото трико Саймън Йейтс от Мичълтън-Скот нямаше трудности в 17-ия ден и запази водачеството си в генералното класиране с 56 секунди пред Том Дюмулен от Сънуеб. До края на Джирото остават три тежки планински етапа и финален спринт в Рим.
С бялото трико остава колумбиецът Мигел Анхел Лопес Морено от Астана, който води с 30 секунди на Ричард Карапс от Мовистар. С цикламеното трико продължава да се гордее Вивиани, чиято етапна победа му осигури 290 точки, а Сам Бенет остава втори с 232. Саймън Йейтс е притежател на синята флаенлка с 91 точки, а вторият Джулио Чиконе е с 52.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук