Юношите ни започнаха с победа на Евробаскет в Португалия

0
balgaria basket 18

Националният отбор на България за юноши U18 започна участието си на Европейското първенство в Дизивия В с успех. В първата среща от груповата фаза баскетболистите на Асен Николов надиграха Швейцария с 85:77 в Матозиньош, Португалия.В следващия си мач тимът ни ще срещне Белгия тази вечер от 22:30 часа.

До средата на заключителния период „лъвовете“ стигнаха и до най-голямата си преднина от 19 точки, но при 1:56 минути до края на мача, Момчил Кадиев напусна игрището заради пет лични нарушение. За оставащото време тимът на Швейцария успя да отбележи 10 точки, с които да намалят изоставането си до 77:83, но точните два наказателни удара на Александър Гавалюгов затвориха мача с успех.

Момчил Кадиев (7 борби и 7 асистенции) и Александър Гавалюгов (9 борби и 8 асистенции) бяха най-резултатни за България, като отбелязаха по 17 точки. Максим Бочев (6 борби) и Иво Корестилов (5 борби) се разписаха с по 14 точки

Либан Аадан бе над всички за швейцарците с 22 точки. Енцо Будума регистрира 14 и 11 борби, Андрин Ньок записа 13 и 5 борби.