Ясен Петров каза как можем да затрудним Италия и отсече: Имаме нужда играчите ни да играят в големи първенства!

0
Снимка: БФС
-
-

Националният селекционер Ясен Петров, сподели очакванията си за добро представяне на „лъвовете“ в утрешната световна квалификация като гост на Италия. Той смята, че многото трансфери на родни играчи зад граница са доказателство за добрата работа на състава.

„Италия постигна страхотен успех през лятото, поредна голяма титла. Каквито и трудности да имаме, трябва да ги преодоляваме. Наясно сме със състава. Надявам се, че утре ще се представим добре“, започна Петров.

„На всички ни е ясно, че правим подмладяваме. Опознавахме се в началото. Времето ни за работа е малко и се опитваме да се възползваме максимално. След втория ни лагер-сбор имахме повече време за експерименти. Вкарахме много дебютанти и утре отново ще има много млади хора на терена“.

„Задачата към нас беше да подмладим отбора и да създадем едно бъдеще, заедно с опитните играчи. Колективът е много добър. Засега играхме срещу много тежки отбори, включително и срещу европейски шампион. Това е добре за нас, тъй като само така може да израстваме. Утрешният мач също може да е само в плюс за нас. Вярвам в момчетата и се надявам утре да се представим на добро ниво. Много от играчите успяха да подпишат зад граница и се надявам утре също да се представят добре. Имаме нужда играчите ни да играят в големи първенства“.

„Ние знаем много добре силите на Италия и как играят. Може да ги затрудним със силен колектив и вяра в силите ни. Най-вече трябва да покажем дисциплина и позитивизъм“.

„Ние винаги се съобразяваме с това, което имаме. В шест мача използвахме 6 различни схеми, постоянно търсим най-правилния подход. Утре може и седма да пробваме. Зависи с какво разполагаме. Ще трябва да съобразим състава и със следващите мачове с Литва и Грузия. За всеки мач съобразяваме нещата спрямо съперника. Петко Христов играеше в Серия C, а сега е в Серия А. Това е признание за нашата работа. Атанас Илиев и Валентин Антов, които подписаха с италиански тимове. Това е шанс за тях да покажат какво могат“.

loading...