Янев през сълзи: Върнахме се от мъртвите!

0
hristo qnev
Снимка: facebook.com/BotevVratzaOfficial

Старши треньорът на Ботев (Вр) – Христо Янев – сподели мнението си за победата с 1:0 над Берое, която позволи на тима му да не изпадне, а да играе бараж за оставане в Първа лига срещу Марек.

„Емоциите са големи. Успяхме да се върнем от мъртвите. Никой не вярваше в нас, но ние вярвахме в себе си. Получих много подкрепа от цяла България. Благодаря на всички, които са с Ботев (Вр). Получих най-различни съвети. Натоварих хората, които ме обичат. Днес ми казаха, че не трябва да се нервирам и да съм емоционален. Знам, че са прави, но влагам цялото си сърце и душа в това, което правя.

За нас това е частичен успех, но той ни дава възможност да се преборим за това, което искаме. Той не е само мой или на съблекалнята, а на хората от ръководството, на целия град. Видях отбор, който иска да направи крачка напред и го направи в Стара Загора. Показваме постоянство, което при други обстоятелства би ни пратило на друго място в класирането.

Бях предупредил колегите да не ми казват резултатите от другите мачове, за да се концентрирам върху моята работа. Радвам се, че има феърплей, че сме се събрали треньори, които искат да променят нещо в българския футбол. Остава още една крачка и трябва да я направим. Не трябва да си мислим, че ни предстои нещо лесно. Бил съм в такава ситуация. Веднъж не успях да направя последната крачка с Нефтохимик и това ми е обеца на ухото. Трябва да се борим до последно. Не трябва да подхождаме по начин, по който след това ще страдаме. Този отбор може да излиза от невероятни ситуации. Призовавам феновете да се борят с нас до последно“, коментира през сълзи емоционалният Янев.