Янакиев и смесената ни двойка преодоляха квалификациите в Холандия

0
00749839

Димитър Янакиев и смесената двойка Мария Мицова и Алекс Влаар преодоляха квалификациите и се класираха за основната схема на международния турнир по бадминтон от сериите Супер 100 в Алмере (Холандия) с награден фонд 75 хиляди долара.

Янакиев изигра страхотен мач и победи Сенг Зое Йон от Малайзия със 17:21, 21:13, 21:14 за 44 минути. Българинът почива в първия кръг на основната схема и се класира директно за втория.

На смесени двойки Мицова и Влаар надделяха над германците Хауке Гралман и Анабела Йегер с 16:21, 21:12, 21:16 за 41 минути. В първия кръг на основната схема българите ще играят срещу представителите на Франция Бастиан Керсауди и Анне Тран.

Водачки в схемата на двойки жени са европейските шампионки Габриела Стоева и Стефани Стоева. В първия кръг утре българките излизат срещу Николета Буковицки и Даниела Гонда (Унгария).

При жените Мария Мицова започва с мач срещу първата поставена Миа Бличфелд (Дания).

Димитър Янакиев и Алекс Влаар ще играят на двойки мъже, а първите им съперници са Васанта Кумар Раганатха и Ашит Сурия (Индия). Срещата е последна в програмата на втория ден на турнира утре и вероятно ще завърши след полунощ българско време.