Взеха и “Майбаха” за 1,5 милиона на Васил Божков от “Нове Холдинг” (СНИМКИ)

0
-

Разследващите откараха и Майбаха, собственост на хазартния бос Васил Божков. Луксозното бронирано возило беше репатрирано последно от гаража на “Нове холдинг”, предава Булфото. Под засилена полицейска охрана автомобилът беше откаран в неизвестна посока.

Баровският модел „Mercedes Maybach” е с ниво на защитата VR10 и издържа дори на обстрел с куршуми със стоманена сърцевина и гранати. Поръчковата лимузина струва 700 000 евро заради бронировката, а с регистрацията и данъците цената достига 1,5 млн. лева.
Васил Божков беше задържан в ОАЕ по седем обвинения на прокуратурата. Не е сигурно обаче, че той ще бъде върнат у нас, тъй като страната ни няма споразумение за екстрадиция.
Както ПИК съобщи, държавата се тресе от нов скандал покрай акцията и ареста на хазартния бос Васил Божков. Бизнесменът се опитва всячески да спаси колекцията си от антики, като попречи на разследващите да я изземат. Оперативната информация сочи, че експерти от Министерство на културата са били убеждавани да забавят изнасянето на скъпоценностите от офиса на Божков на ул. „Московска“. За целта са предлагани огромни парични суми.
Практиката Васил Божков “да купува” експерти от държавни органи, свързани с културно-историческото наследство, датира от десетилетия, припомнят запознати.
Не е случайно, че шеф на фондация „Тракия“ на Божков, която формално се води собственик на колекцията на бизнесмена, не е друг, а Кирил Христосков, който в миналото беше началник на отдела за борба с трафика на културно-историческо наследство в НСБОП.
Има данни, че част от антиките са придобивани директно след иманярски набези, но за да бъдат легализирани, по-късно са купувани на формални аукциони в чужбина.
Източник: ПИК, Снимки: Булфото
loading...
#
предишна статияХалф на Барселона продължава да се върти в порочния кръг
Следваща статияВан дер Ваарт за Феликс: Страхотен играч в грешен клуб с грешен треньор