Вутов се завръща, Ботев се включи в международна инициатива

0
640 332548

Треньорът на Ботев Желко Петрович получи още една опция в атака преди мача с Дунав в неделя. Черногорецът може да разчита на Антонио Вутов, който пропусна заради наказание мача с Арда, но и имаше разтежение от спаринга с Царско село.Междувременно футболен клуб „Ботев“ се включи в инициативата „Мост между културите“, посрещайки на своята спортна база над 30 деца от от България и Холандия, участници в ІV-тото издание на международния детски лагер за междурелигиозна толерантност, на който през тази година домакин е град Пловдив.
Представителите на сдружение „Мостове – Източноевропейски форум за диалог“ бяха приети радушно на „Футболен комплекс Ботев 1912“ от директора на „жълто-черната“ школа Ферарио Спасов и селекционера Трифон Пачев.
След кратка разходка из спортното съоръжение гостите се насочиха към големия изкуствен терен, където треньорите в ДЮШ Румен Байрев и Георги Андонов първо им показаха различни футболни упражнения, а по-късно разделиха децата на два отбора за предстоящия мач.Въпреки топлото време и голямото игрище, момчетата и момичетата в двата отбора показаха завидна издръжливост и желание да изиграят емоционален мач, който завърши при равенство в резултата 2:2.
След края на двубоя гостите бяха наградени с подаръци и клубни сувенири за усилията и желанието, с които играха на терена.