Втори от Лудогорец на косъм от Евро 2024

0
kvadvo dua 2
Снимка: ludogorets.com

Лудогорец е на косъм от това да има втори футболист на Евро 2024 след повикания за Полша Якуб Пьотровски. Става дума за нападателя Квадво Дуа, който дебютира като титуляр за Швейцария в контролата с Естония, спечелена с 4:0. Дуа не успя да отбележи на Матвей Игонен от Ботев Пд, който бе на вратата на прибалтийската страна, но селекционерът на „кръстоносците“ Мурат Якин е много доволен от него.

„Дуа действа много добре. Той беше нашият нападател и успя да инициира няколко добри атаки или да прехвърли топката директно“, каза Якин.

„В определени ситуации все още липсват фини настройки и правилни действия. Но това ще се случи“, каза треньорът на националния отбор.

Самият Дуа не беше напълно доволен от международния си дебют. „Беше трудно, защото съперникът се беше прибрал дълбоко в своята половина. Като нападател не получаваш много шансове в мач като този“, заяви Дуа.

От състава на Швейцария ще отпадне само още един футболист, като според медиите в страната това със сигурност няма да е Дуа.

„Повиквателната за мен дойде от нищото. През последните няколко години винаги съм постигал добри резултати, но никога не съм получавал повиквателна. Фланелката от моя дебют ще бъде поставена в рамка и след това ще бъде окачена на стената“, заяви още Дуа.

Иначе головете за „кръстоносците“ отбелязаха Цубер, Амдуни, Елведи и Шакири./ „Мач Телеграф“

Любопитно: Левски се договорил с готвачка за Кордоба