Волей националите започнаха с победа олимпийската квалификация

0
balgaria voley
-
-

Мъжкият национален отбор по волейбол стартира перфектно в олимпийската квалификация за Игрите в Париж догодина. Селекцията на Пламен Константинов разби с 3:0 гейма домакина Китай (25:18, 25:19, 25:14), като в нито една от частите не даде на съперника да стигне 20 точки.balgaria voley

Следващият съперник на „трикольорите“ е много по-сериозен, а именно актуалният еврошампион Полша. В нашата група са още Аржентина, Нидерландия, Мексико, Канада и Белгия, като само първите два тима печелят квота за Париж 2024.

Над всички при победата срещу китайците беше капитанът Цветан Соколов, който реализира 20 точки. Мартин Атанасов се отчете с 11, докато Николай Колев и Алекс Грозданов прибавиха по 7. Най-резултатен за Китай беше Дзян Чуан с 11 точки.

Пламен Константинов заложи на следния стартов състав: Александър Николов, Цветан Соколов, Алекс Грозданов, Николай Колев, Георги Сеганов и Мартин Атанасов с либеро Симеон Добрев. По-късно по време на мача като резерви за тима влязоха още Стефан Чавдаров, Николай Пенчев, Мартин Божилов и Симеон Николов.

loading...