Виктор Янев: Мечтая за Левски – най-великата публика и отбор! Несебър е нива над отборите, в които съм играл до момента

0
nesebar septemvri (51)

Виктор Янев е поредният футболист на Несебър, който дава интервю пред клубния сайт на „делфините“. Той говори, след като вкара 2 гола при изразителната победа с 6:1 срещу Сливен в мач от 8 кръг на Югоизточната Трета лига.

-Викторе, лесна победа, която може ли да ви заблуди с оглед класата на противника?
-По никакъв начин не искам да омаловажавам състава на домакините от Сливен, но за нас най-важното беше да не ги подценим. Те са в трудно положение и е ясно, че има огромна разлика между техния и нашия отбор. Но и срещу тях се дават три точки, както срещу всеки останал съперник. Така че съм доволен от победата и вече мислим за следващия мач.

-Като че ли при вас темата подценяване е доста важна, тъй като има отбори, които на пръв поглед изглеждат лесни противници, но в крайна сметка може да окажат съпротива?
-Мисля, че особено в домакинските мачове трябва да показваме доста по-добро лице (б.р. – отборът направи две поредни ремита у дома). Ето например срещу Димитровград, създадохме доста положения, пропуснахме страшно много ситуации и това ни изигра лоша шега.

-Доволен ли си от формата, в която се намираш от началото на сезона?
-Треньорът трябва да даде оценка за играта на всеки футболист, това не е моя работа. До момента реализирах шест гола за първенство и общо десет с тези в турнира за Купата, но това е моята работа – да бележа. Благодаря на всеки мой съотборник, защото всичко дължа на тяхната помощ и отборна игра. Головете са трудът на целия отбор.

-В нападение имаш опитен футболист в лицето на Венци Христов. Как се играе със съотборник, видял почти всичко във футбола?
-Дължа страшно много на него, тъй като съм научил и продължавам да се уча. Още в Нефтохимик сме играли заедно, помагал ми е много. Често оставаме след заниманията, за да тренираме някои конкретни удари или изпълнения. Няма как да не е от полза за младите футболисти да имат до себе си опитен играч като Венци Христов.

-Към каква цел се стремите този сезон?
-Лично аз искам да продължа с добрата си форма, да вкарвам още повече голове и да премина на следващо стъпало във футбола. Много ми се иска да повторим първото място от миналия сезон.

-Имате обаче сериозна конкуренция в лицето на лидера Спартак (Пловдив)?
-Имат добър отбор, скоро ще им гостуваме. Конкуренцията е хубаво нещо, защото така отборите могат само да подобрят развитието си.

-От кои футболисти или треньори си научил най-много до момента?
-От треньорите споменавам Николай Русев-Джангъра и настоящия ми наставник Николай Жечев. Аз съм юноша на Несебър, а на 15 години преминах в школата на Черноморец, а след това в Нефтохимик. С клуба подписах и първия си професионален договор и играх до 19-ата си годишнина. След Нефтохимик играх в Пирин под ръководството на Иво Тренчев в „Б“ група, когато изпълнихме поставената ни цел през пролетта на 2019 година – да спасим професионалния статут на клуба. Направихме го, а през лятото на 2019 година се върнах в Черноморец. А сега вече трети сезон съм в Несебър.

-Вече си на 25 години и натрупа опит, минавайки през няколко клуба. Как ще опишеш ситуацията в Несебър?
-Чисто организационно, като база и условия, Несебър е един от най-добрите клубове, в които съм бил. По всички критерии Несебър е нива над отборите, в които съм играл до момента.

-Имаш ли любим отбор в България, за който искаш да играеш?
-Фен съм на Левски. Това е най-великата публика и отбор. Мечтая един ден да играя за Левски.

-А ако си представим, че ти се обадят от ЦСКА?!
-Ще се постарая преди това да получа оферта от Левски…

-Кой са любимите ти отбор и футболист в чужбина?
-Фен съм на Кристиано Роналдо, идол ми е от малък и симпатизирам на Манчестър Юнайтед.