Венци размаха пръст на „сините“ фенове: Каквото направят, ще си понесат последствията! Не съм майка Тереза

0
levski slaviq 334

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разясни пред Sportal.bg кое го е накарало да постави цена от 20 лева за билет за предстоящото столично дерби с Левски. Двубоят между „белите“ и „сините“ ще се изиграе утре вечер на стадиона в квартал „Овча купел“.

„Много се говори и много се пише за тези 20 лева. Защо поставям тази цена ли? Защото трябва да платим близо 20 000 лева на полицията за този мач. Обикновено за мач на Славия използваме частна охранителна фирма и малък брой полицаи, сега ще има над 100 полицаи! Какво сме виновни ние, че две агитки на Левски се бият или каквото там правят.

Едно домакинство, срещу Ботев (Враца) например, ни излиза 3-4 хиляди лева. А сега като прибавим пожарната и пунктовете, които ще осигурим, домакинството на Левски ще ни излезе 22 000 лева. Къде са 3-4 хиляди, къде са 22 000 лева. Ние нямаме вина за техните враждуващи фракции.

Затова сложих цена на билета 20 лева, за да може нещо да се покрие. Ние нямаме толкова голям клубен бюджет. Не съм майка Тереза! Чувам, че щели да бутат оградите, да влизат и да трошат. Каквото направят, ще си понесат последствията. Трябва да се получи спортен празник, а не хулиганско сборище. Трябва да говорим за футбол, а не за вандали“, каза Венци Стефанов пред нашата медия.